Mitt änglabarn

Den här layouten har jag tänkt på länge och velat göra, men kände mig redo först nu. Eftersom jag inte har något foto, ingen ultraljudsbild heller, så använde jag dokumentationen om gravsättningen som jag skannade in och skrev ut i miniformat (originalet är i A4-format). Det är nu elva år sedan jag förlorade Love och jag kan inte säga att jag sörjer längre, snarare så att jag lärt mig leva med det. Men jag tänker mycket på honom och undrar hur livet skulle sett ut om han fått leva. Min dotter, E, pratar också om honom, trots att hon inte fanns då allt detta hände, men hon vet ju att hon har en storebror i himlen.

Bården överst har jag skurit av från ett mönstrat papper jag köpte på Designat, när butiken fortfarande fanns här i samhället. Även stämplarna, vingarna och fotavtrycken, inhandlade jag där. Hjärtan i silkigt tyg som jag inhandlat på Tradera. Swirlen har jag lånat av V och sedan själv stansat ut i tapet. Blombården, löven och blomcirkeln har jag fått av R, som hon stansat ut i tapet. R, denna underbara människa jag är så glad att jag lärt känna. Tack för all hjälp jag får av dig!


Äntligen !!!


Som jag har väntat på min BIA !!!

Men nu äntligen är den här... Oj, vad jag ska pyssla... Idéerna bara flyger runt i huvudet på mig nu, så mycket roligt man kan göra med den här lilla söta apparaten. Återkommer här i bloggen med mina alster längre fram. Nu ska jag pyssla!!!

Har lånat bilden från Zutters hemsida!

Pink Lady

I brist på pysselinspiration så kommer här ännu en av de "gamla" layouterna jag gjort till dotterns album.

Var inne ett tag på att göra ramar runt fotona och lekte med att göra dem sneda och skeva, tycker det blir en skön effekt. På det översta fotot har dottern på sig samma rosa klänning som jag hade när jag var bebis. Sånt tycker dottern är roligt att höra. På det undre fotot har hon en jättemysig velourbyxa på sig, den var en favorit när hon var liten.

Som grund har jag en rosa cardstock, ramarna har jag skurit ut i ett mönstrat papper med glittereffekter på. Jätteläckert! Klippte även ut en del figurer från samma papper som jag dekorerat med. Tulpanen och kaninen är små glittriga plastfigurer jag köpt på Panduro. Och så som vanligt, lite blingstenar. Bokstäverna är klisterbokstäver i silverglitter.


Presentkartonger

Så var det då dags för dottern att gå på kalas igen. Denna gång var det två killar i klassen som skulle ha gemensamt kalas i badhuset. Vi köpte puttekulor till dem och var då tvungna att ha något att lägga dem i. Var ju inget roligt att komma med en påse bara. Så jag gjorde två stycken mjölkkartonger. De är ju jättelätta att göra så det var ingen match. Och eftersom det nu var två killar som skulle ha dem så dekorerade jag inte mer än nödvändigt. Hade inga "killdekorationer", om det nu finns sådana... (filosofisk och feministisk frågeställning... )

Annars har det varit rejäl stiltje på pysselfronten den senaste tiden. Men det har blåst stormiga vindar i det privata livet så jag har haft tankarna och energin på annat. Jag vet att jag kommer att få tillbaka pysselenergin igen, frågan är väl bara när...

Dessutom så har jag haft en del att göra i trädgården. Och det har blivit så fint. Jag kan komma på mig själv med att stå där ute och bara njuta av hur skönt det känns när man gjort det helt själv (ja nästan helt själv i alla fall, tack J ifall du läser detta). Vi blev av med de stora yviga buskarna som tagit upp halva trädgården bara i rymd för några veckor sedan och det var liksom startskottet det. Jag har lagt stenplattor runt den lilla gräsmattan, så gräset håller sig i gräsmattan och inte kryper in i rabatten. Har även lagt en liten gångstig av stenplattor mellan min och grannens trädgård, så vi slipper gå i rabatten. Så har jag fått en massa nya blommor av grannen, som i sin tur fått dem av sin syster som rensade i sin trädgård. Det har betytt att det har flyttats om en del i trädgården bland blommorna. Sedan har vi planetar en liten syrenhäck mellan våra små trädgårdar, ska bli ljuvligt till våren när det blommar och doftar...

På väg hem med mammas gull


Här kommer två (gamla) layouter från albumet om dotterns första år. Den första visar E i sin första overall (lite stor) på väg hem från BB. Hon var ju lite liten, det lilla livet, eftersom jag inte hade någon mjölk och det tog etttag innan de märkte det och hon bara sjönk i vikt. Men så började vi ge tillägg och då vände kurvan direkt uppåt och vi fick till slut åka hem. Hon är ju född i slutet av oktober så jag tyckte att hösttemat passade bra. Löven är från den lokala mataffären på tre bokstäver, texten har jag embossat med vitt pulver och även klisterbokstäver. Som fotomatta har jag använt ett enfärgat papper och overheadplast som jag lagt i vinkel mot varandra.

På den andra layouten så ligger hon i vagnen i köket och vilar sig. Bokstäverna till texten har jag skurit ut med skalpell efter att ha ritat från en mall. En stor chipboardblomma som jag målat med nagellack. Tre små utstanade ankor i olika gula nyanser och små blompaljetter. Fjärilen är utklippt efter Fiskars mall och bebisen är en stämpel från Panduro. Som ram runt fotot har jag använt ett presentpapper, har ingen aning om ifall det är syrafritt eller inte... Men man får chansa lite här i livet också... Ha ha ha... :-))